CURA INTEGRA

Cura Integra dankt haar naam aan integrale zorg, waarin de zorg beschouwd wordt vanuit het integraliteitsprincipe.  Alhoewel de ziekte en/of de beperking van de cliënt een belangrijke rol speelt, is deze niet leidend  voor de zorgverlening.  De zorg wordt gestart bij de cliënt als mens en zijn behoeften.  Voor de zorg is het vraagstuk van de cliënt en wat hij belangrijk in het leven vindt leidend.  Bij Cura Integra wordt de zorg volledig afgestemd op cliëntniveau.

Cura Integra is een jonge organisatie met een zeer jong en gedreven team. Clienten worden bij Cura Integra op de hoogst mogelijke kwaliteit ondersteund. Dit gebeurt zowel op onze locatie tijdens de dagbesteding als bij de clienten thuis.

De ´ACTIEVE DAG CENTRUM´

De ‘ACTIEVE DAG CENTRUM’ gelegen in de wijk Amsterdam Slotermeer. Bent U door ouderdom en/of door gezondheidsproblemen in het dagelijkse leven niet in staat om voldoende buitenshuis actief te zijn en niet in staat om voldoende tussen andere mensen te zijn? Zou u uw dag nog vrolijker, nog actiever, nog gezonder en nog beter ingevuld door willen brengen? Zou u niet vaker met andere mensen willen praten, uw problemen willen bespreken, samen activiteiten willen uitvoeren en onder begeleiding bewegingsoefeningen willen uitvoeren? Graag verwelkomen wij U in onze centrum om u te helpen aan een veel actievere leven.

Onze team van ervaren begeleiders kan iedereen met ouderdom of gezondheidsproblemen helpen om een actievere leven te leiden. U kunt in groepsverband deelnemen aan activiteiten en een vrolijkere dag doorbrengen. Samen bekijken we naar oefeningen die voor u geschikt zijn om u nog meer te bevorderen in het bewegen. Onder het genot van een warme middag maaltijd kunt u leuke gesprekken voeren met onze andere gasten.

Om deel te nemen aan de activiteiten van de ‘ACTIEVE DAG CENTRUM’ kunnen wij U ook desgewenst U thuis ophalen en aan het einde van de dag weer thuisbrengen met vervoer van onze centrum.

Om gebruik te maken van onze diensten heeft U een WMO indicatie nodig vanuit de gemeente. Naar aanleiding van deze indicatie kunt U de gewenste diensten bij ons verkrijgen. Bij behoefte kunnen wij U helpen bij de aanvraag van deze indicatie.