CURA INTEGRA

Cura Integra dankt haar naam aan integrale zorg, waarin de zorg beschouwd wordt vanuit het integraliteitsprincipe.  Alhoewel de ziekte en/of de beperking van de cliënt een belangrijke rol speelt, is deze niet leidend  voor de zorgverlening.  De zorg wordt gestart bij de cliënt als mens en zijn behoeften.  Voor de zorg is het vraagstuk van de cliënt en wat hij belangrijk in het leven vindt leidend.  Bij Cura Integra wordt de zorg volledig afgestemd op cliëntniveau.

Cura Integra is een jonge organisatie met een zeer jong en gedreven team. Clienten worden bij Cura Integra op de hoogst mogelijke kwaliteit ondersteund. Dit gebeurt zowel op onze locatie tijdens de dagbesteding als bij de clienten thuis.

HUISHOUDELIJKE HULP (THUISHULP) IN AMSTERDAM

Heeft u door problemen moeite met huishoudelijke taken, dan kunt u ook voor hulp bij het huishouden terecht bij Cura Integra. Onze medewerkers kunnen u helpen bij zaken zoals het schoonmaken van uw huis, het doen van afwassen en het wassen en strijken van uw kleding.

In een afsprakenoverzicht leggen we vast wat de hulp in de huishouding gaat doen en wat u zelf gaat doen. De huishoudelijke hulp kan onder meer het volgende voor u doen:

  • De woonkamer en slaapkamer stoffen en stofzuigen;
  • De badkamer, keuken en toilet schoonmaken;
  • Vloeren dweilen;
  • Wassen en strijken.

Om gebruik te maken van onze diensten heeft U een WMO indicatie nodig vanuit de gemeente. Heeft u een Wlz-indicatie en woont u thuis? Dan valt de thuiszorg onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Naar aanleiding van deze indicatie kunt U de gewenste diensten bij ons verkrijgen. Bij behoefte kunnen wij U helpen bij de aanvraag van deze indicatie.