CURA INTEGRA

Cura Integra dankt haar naam aan integrale zorg, waarin de zorg beschouwd wordt vanuit het integraliteitsprincipe.  Alhoewel de ziekte en/of de beperking van de cliënt een belangrijke rol speelt, is deze niet leidend  voor de zorgverlening.  De zorg wordt gestart bij de cliënt als mens en zijn behoeften.  Voor de zorg is het vraagstuk van de cliënt en wat hij belangrijk in het leven vindt leidend.  Bij Cura Integra wordt de zorg volledig afgestemd op cliëntniveau.

Cura Integra is een jonge organisatie met een zeer jong en gedreven team. Clienten worden bij Cura Integra op de hoogst mogelijke kwaliteit ondersteund. Dit gebeurt zowel op onze locatie tijdens de dagbesteding als bij de clienten thuis.

Persoonlijke Verzorging

PERSOONLIJKE VERZORGING IN AMSTERDAM

Als u door gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld vanwege ziekte, beperking of ouderdom moeite ondervindt in uw persoonlijke verzorging en u moeite heeft met wassen, aankleden, eten, drinken en de lichamelijke verzorging en is er geen ondersteuning mogelijk van mensen uit uw eigen omgeving? Dan kan de zorgverlener van Cura Integra u ondersteuning bieden bij uw thuis. Dagelijks kunt u naar behoefte op de door u gewenste tijden ondersteuning krijgen bij uw persoonlijke verzorging.

Een wijkverpleegkundige bekijkt samen met u (en eventueel met de arts) welke zorg u nodig heeft. Wat kunt u zelf en wat kunt u met hulp van anderen (zoals uw partner, een familielid of buren) en welke professionele verzorging heeft u nodig? Op basis hiervan geeft de wijkverpleegkundige de indicatie af.

De verzorgende van Cura Integra voert de zorg uit waarvoor u de indicatie heeft gekregen. De verzorger is opgeleid om u te ondersteunen bij uw dagelijkse handelingen, zoals opstaan, aan- en uitkleden, naar bed gaan en wassen en douchen. De verzorgende observeert en rapporteert daarover in het zorgdossier. Ze zorgt ervoor dat het zorgproces methodisch wordt uitgevoerd.

Ondersteuning bij persoonlijke verzorging is opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering. U kunt dit dus rechtstreeks aanvragen bij Cura Integra. Wij regelen de financiën met de zorgverzekeraar. U heeft daar dus zelf geen omkijken naar; wel zo prettig. Ook fijn: voor persoonlijke verzorging betaalt u geen eigen bijdrage.